Select language
Greek Arabic English Italian

Βλαστοκύτταρα

Τα πλασματοκύτταρα στην υπηρεσία της ομορφιάς

Δεν είναι δυνατόν ή πλαστική χειρουργική να παραμείνει θεατής σε αυτήν την ραγδαία εξέλιξη στον τομέα των βλαστοκυτταρων.

Με την ανακάληψη και χρήση των βλαστοκυττάρων εχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας στην

Αισθητική Χειρουργική

Καταρχάς τα πλασματοκύτταρα λαμβάνονται από τον λιπώδη ιστό (περίπου το 90% των βλαστοκυτταρων των ενηλίκων)  και επεξεργάζονται από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς και μόνον.

Οι πρώτες επεμβάσεις λήψης και χρήσης βλαστοκυτταρων έγιναν από πλαστικούς χειρουργούς.

Σήμερα ή χρήση των βλαστοκυτταρων υπό την μορφή της λιποανακύκλωσης, ή όπως λέμε σήμερα ΄΄έμπλουτισμένη΄΄ λιποανακύκλωση, είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή , στην πάχυνση τμημάτων του σώματος πού ύστερούν (γλουτοί-γάμπες-χέρια – παρειές - πέος.) και υπό την μορφή μόνον εμπλουτισμένου πλάσματος για την αναζωογόνηση του προσώπου και την ενίσχυση των τριχών της κεφαλής.

Η θεραπεία της ουλώδους ακμής, με την θεραπεία των βλαστοκυττάρων, έχει πάρει άλλη τροπή, απαλλάσσοντας μας από ένα τεράστιο άγχος, και κρατώντας ένα υψηλότατο ποσοστό επιτυχίας.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και ισχυρά να μας ωθήσουν σε περαιτέρω έρευνα, ούτως ώστε τα πλασματοκύτταρα να πάρουν την θέση τους στην θεραπευτική ιατρική.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε την χρήση στην κοσμετολογία, κυρίως, των παραγόντων πού προαναφέραμε, πού ενεργοποιούν τα δικά μας πλασματοκύτταρα μέσα στον ίδιο τον οργανισμό μας και στην ανατομική θέση πού ευρίσκονται. Π.χ.τα καλλυντικά

CLINICA IVO PITANGUY.

Σήμερα άρχισαν να κυκλοφορούν κρέμες, λοσιόν και αλοιφές πού έχουν σαν βασικό στοιχείο τα φυτικά πολύ-πεπτίδια (φυτικά πλασματοκύτταρα), πού όταν έλθουν σε επαφή με τα κοιμισμένα πλασματοκύτταρα του οργανισμού μας, όπως προαναφέρθηκε, τα ενεργοποιούν και αυτά με την σειρά τους προσφέρουν έντονη αναζωογόνηση, όχι μόνο του προσώπου, των τριχών της κεφαλής και γενικά του δέρματος, αλλά και άλλων εσωτερικών ιστών. Είναι τελείως άβλαβή, αποτελεσματικά αλλά δυστυχώς δεν ευρίσκονται εν αφθονία στην φύση και στο εμπόριο

Η αιχμή όμως της Ιατρικής εξέλιξης, ευρίσκεται σήμερα στην καθεαυτό χρήση των δικών μας βλαστοκυτταρων και αυξητικών παραγόντων, PRP και PRGF, υπό μορφή ενέσεων, επαλείψεων, αλλά και απόλυτα προσωπικής – ατομικής κρέμας, που παράγεται την ίδια μέρα , σε εξειδικευμένα βέβαια εργαστήρια, καθιστώντας έτσι την χρήση των Βλαστοκυτταρων καθημερινή μας υπόθεση ομορφιάς , αναζωογόνησης αλλά και γενικότερης υγείας.

Η χρήση των βλαστοκυτταρων σήμερα έχει επεκταθεί και εις τις ειδικότητες της οφθαλμολογίας, ορθοπεδικής, παιδοχειρουργικής, ενδοκρινολογίας, γενικής χειρουργικής, καρδιολογίας, πνευμονολογίας, οδοντιατρικής, με άριστα αλλά και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Άλλη μία εξέλιξη τις Ια τράκος που ξεκινά από την Πλαστική Χειρουργική – αισθητική, και θα αλλάξει την πορεία των θεραπειών.


 

 

vlasto1

Πλασματοκύτταρα, Βλαστοκύτταρα

Επαναστατική θεραπεία αυτοαναγέννησης

 

Είναι μια νέα επαναστατική κυτταρική θεραπεία μακράς διάρκειας, που χρησιμοποιεί τους ινοβλάστες. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και που με το πέρασμα του χρόνου μικραίνουν σταδιακά σε ποσότητα με αποτέλεσμα την μείωση του κολλαγόνου και φυσικά την αύξηση ρυτίδων. Σκοπός της είναι η αύξηση των μειωμένων πια ινοβλαστών άρα του κολλαγόνου, και άρα της βελτίωσης της εμφάνισης του δέρματος μεσω της αυτοανάπλασή του. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, διορθώνοντας με φυσικό τρόπο ρυτίδες έκφρασης, γήρανσης ή ουλές.

Για να γυρίσουμε το ρολόϊ του χρόνου πίσω, χωρίς χειρουργική επέμβαση

 

Η διαδικασία

Ο ειδικός παίρνει ποσότητα αίματος, και το στέλνει σε ειδικά εργαστήρια όπου απομονόνωνται και αναπαράγονται οι οι δικοί σας ινοβλάστες αλλά και αυξητικοί παράγοντες.. Μετά από διάστημα 1 ώρας αποστέλλονται στον γιατρό που με μια λεπτή βελόνα, τους εγχέει στις ρυτίδες του προσώπου σας. Κατόπιν οι ινοβλάστες, αρχίζουν να παράγουν κολλαγόνο με αποτέλεσμα να φουσκώνει το συγκεκριμένο σημείο αλλά και να βελτίωνει ή και να εξαφανίζει την ρυτίδα που έγινε η εφαρμογή. Έτσι, ξεκινάει μια φυσική διαδικασία αυτοαναγέννησης - αυτοανάπλασης.

Συμαντική θεραπεία επίσης , είναι η εφαρμογή μάσκας μετά από μια δυνατή συνεδρεία Laser Fraxel και η Παρασκευή κρέμας 24ωρης χρήσης , χρησιμοποιώντας τα δικά μας βλαστοκύττρα και πλασματοκύτταρα.

Η τεχνική αυτή αποτελεί την αιχμή της σύγχρονης κοσμετολογίας. Δίνει δε τα καταπληκτικότερα αποτελέσματα. Ειδικά σε θεραπείες ουλώδους ακμής    και μετατραυματικών δυσμορφιών

 

Αντιδράσεις

Επειδή χρησιμοποιούνται τα δικά σας κύτταρα δεν υπάρχει περίπτωση αντίδρασης.

Διάρκεια

Το αποτέλεσμα λέγεται ότι διαρκεί αρκετά χρόνια.

 

Τι πρέπει να προσέχετε:

«Τα αποτελέσματα δεν είναι σταθερά σε ένταση, όπως επίσης δεν παρατηρείται αυτοανάπλαση με τα ίδια αποτελέσματα σε όλα τα άτομα. Είναι όμως πάντα αξιοπρόσεχτα και εντυπωσιακά


vlasto2

 

New layer...

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 30 Αύγουστος 2013 10:38)