Dr. Voukidis Theodore: Ανόρθωση Στήθους

Ιατρικες Επεμβασεις Στήθος Ανόρθωση

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ

 
 
 

Άλλη μια τελείως ακίνδυνη επέμβαση που αφορά στη βελτίωση της εμφάνισης του γυναικείου στήθους.

Πρόκειται για μια επέμβαση που γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία, είναι "βραχείας παραμονής" στο νοσοκομείο και αφορά στην ανόρθωση του πτωτικού στήθους και την επανατοποθέτησή του στην φυσιολογική του θέση.

Η επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται με την αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και την "αγκίστρωση" του στήθους υψηλότερα, στην φυσιολογική του θέση, επάνω στο μείζονα θωρακικό μυ. Είναι μια τελείως ανώδυνη επέμβαση που διαρκεί περίπου 1 ώρα και δεν επηρεάζεται καθόλου η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.

Συχνές Ερωτήσεις: Ανόρθωση Στήθους

 
 
 
Α: Είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις που γίνονται στην πλαστική χειρουργική, δεδομένου ότι όλες οι γυναίκες με την πάροδο του χρόνου και τις εγκυμοσύνες παρουσιάζουν μία -διαφορετικού βέβαια βαθμού- χαλάρωση-πτώση του στήθους.
Α: Ναι, είναι σχεδόν τα ίδια σημάδια με αυτά που αφήνει και η σμίκρυνση-μειωτική του στήθους.
Α: Ναι, ωστόσο το ποια τεχνική θα εφαρμοστεί εξαρτάται από το ποσοστό πτώσης του στήθους και από την προτίμηση του ίδιου του χειρουργού. Θα πρέπει εκ των προτέρων να περιγραφεί αυτή η τεχνική στην γυναίκα, ώστε να γνωρίζει ακριβώς τι σημάδια-ουλές θα έχει μετά από μία τέτοια επέμβαση.
Α: Ασφαλώς, μπορεί να συνδυαστεί με μία μικρή μείωση του μεγέθους του στήθους ιδιαίτερα εάν υπάρχει ανισομαστία, δηλαδή το ένα στήθος είναι μεγαλύτερο από το άλλο, προκειμένου να αποκτήσουν το ίδιο μέγεθος. Μπορεί παράλληλα να γίνει και η μεγέθυνση, μάλιστα τα αποτελέσματα μετά από ένα τέτοιο συνδυασμό επεμβάσεων είναι καταπληκτικά. Το μέγεθος του στήθους μπορεί να προκαθοριστεί και να γίνει όσο μεγάλο θέλουμε, με την τεχνική των sizers, δηλαδή των διαφόρων μεζουρών που όλοι οι γιατροί έχουν στο ιατρείο τους. Η μέθοδος εξομοίωσης στον υπολογιστή δεν έχει καμία απολύτως πρακτική αξία, δεδομένου ότι γίνεται επεξεργασία μίας στατικής εικόνας που δεν ανταποκρίνεται επ' ουδενί στην πραγματικότητα. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις επεμβάσεις του στήθους.
Α: Ασφαλώς όχι, γιατί είναι μία καθαρά επιδερμική επέμβαση με ανακατάταξη του μαζικού ιστού. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως πόνος.
Α: Αν η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, πιθανόν να υπάρχει μια υπαισθησία μετά την επέμβαση, δηλαδή να μην είναι τόσο ευαίσθητη όσο ήταν πριν από την επέμβαση. Συνήθως με την πάροδο του χρόνου όμως επανέρχεται η πλήρης ευαισθησία. Σημαντικό βέβαια ρόλο σε αυτό το θέμα παίζει και το εάν η γυναίκα είναι καπνίστρια. Η νικοτίνη εμποδίζει την καλή επούλωση και επιβραδύνει πάρα πολύ την πλήρη θεραπεία του τραύματος.
Α: Βεβαίως μπορεί. Ο μαζικός αδένας (που παράγει το γάλα) παραμένει άθικτος πίσω από τη θηλή και έτσι μπορεί η γυναίκα να θηλάσει χωρίς κανένα εμπόδιο. Ωστόσο, θα πρέπει η επέμβαση αυτή να συστήνεται και να γίνεται μετά από τις προγραμματισμένες εγκυμοσύνες. Η κύρια αιτία της χαλάρωσης και της πτώσης του στήθους είναι η κάθε εγκυμοσύνη.
Α: Η επέμβαση αυτή είναι καθαρά επιδερμική, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μέλλον. Η ανακατάταξη του μαζικού αδένα που γίνεται κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, δεν κρύβει κανένα κίνδυνο, αντιθέτως δίνει το πλεονέκτημα στη γυναίκα, αλλά και στο γιατρό, να ψηλαφεί ευκολότερα τον μαστό και να ανιχνεύει γρηγορότερα τυχόν ανωμαλίες.
Α: Κατά βάση μια τέτοια επέμβαση πρέπει να γίνεται όταν έχουν τελειώσει οι προγραμματισμένες εγκυμοσύνες. Επίσης μετά από μια δίαιτα και όταν η γυναίκα σταθεροποιηθεί στο βάρος που επιθυμεί. Είναι παράλογο να γίνεται μία τέτοια επέμβαση τη στιγμή που η γυναίκα έχει προγραμματίσει και άλλες εγκυμοσύνες στο εγγύς μέλλον ή προτίθεται να κάνει μία συγκεκριμένη αυστηρή δίαιτα προκειμένου να χάσει βάρος.

Προφίλ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 7/9/1950 από τον Ευστράτιο Βουκίδη, έμπορο από την Σπάρτη και την Ευγαγγελία από την Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου, άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν η γραμματέας της Π. Δέλτα κατά την περίοδο 1934 εώς και 1940.

+ Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας