Dr. Voukidis Theodore: Λιπομετάθεση ή Λιποανακύκλωση

Ιατρικες Επεμβασεις Σώμα Λιποανακύκλωση

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΣ: Fat Transfer - Lipofilling

 
 
 

Είναι η αναδόμηση των ιστών του προσώπου και του σώματος χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες λίπους που παίρνουμε από άλλα μέρη του σώματος, όπως το εσωτερικό των γονάτων, η κοιλιά και τα "ψωμάκια". Μία μέθοδος που την χρησιμοποιούμε από το 1985, αρκετά διαδεδομένη στις Η.Π.Α., αλλά και σε άλλες χώρες, επειδή χρειάζεται μεγάλη εξειδίκευση του ιατρού που την εφαρμόζει.

Ο γιατρός Θ. Βουκύδης θεωρείται και είναι από τους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην εξέλιξη και χρήση αυτής της τεχνικής.

Η πλέον σύγχρονη τεχνική λιποανακύκλωσης είναι εκείνη στην οποία χρησιμοποιούνται παράλληλα και βλαστοκύτταρα του ασθενούς.

Διαδικασία

Με το χρόνο το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο του με αποτέλεσμα τη γήρανση και τη χαλάρωσή του.
To Lipofilling δίνει μια υγιή, νεανική εμφάνιση, αυξάνοντας τον όγκο και πετυχαίνοντας την ανόρθωση.
Αυτό γίνεται εγχύοντας το ειδικά επεξεργασμένο λίπος στις περιοχές που ενδιαφέρουν τον ασθενή.

Πού εφαρμόζεται

Είναι πολύ διαδεδομένη τεχνική, ειδικά για μεγάλες ελλειματικές επιφάνειες, όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε πάρα πολλά σημεία του σώματος. Στο πρόσωπο εφαρμόζεται κυρίως στα ζυγωματικά, στα φρύδια, στα βλέφαρα, στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα χείλη και στην περιοχή του λαιμού, ενώ στο σώμα εφαρμόζεται στις γάμπες, στα χέρια, στο στήθος και στην πάχυνση του πέους.
Επίσης, έχει αντιγηραντικά αποτελέσματα στη ράχη από τα χέρια, προσδίδοντας στο δέρμα φρεσκάδα και νεανικότητα. Η διαδικασία διαρκεί 45 λεπτά με μιάμιση ώρα, ανάλογα με το πόσες περιοχές θεραπεύονται.
 

Σήμερα η πλέον σύγχρονη τεχνική είναι αυτή που εφαρμόζει την ανάμειξη λίπους με βλαστοκύτταρα και πλασματοκύτταρα που έχουν ληφθεί από το αίμα του ασθενούς εκείνη τη στιγμή.

Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, ενώ παράλληλα το ποσοστό του λίπους που παραμένει ανέρχεται στο 80-90 % σε όλη τη διάρκεια ζωής.

Σε ποια ηλικία να το επιχειρήσετε

Άτομα ηλικίας 30 και 40 ετών είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για λιπογλυπτική. Σε αυτήν την περίοδο της ζωής αρχίζει η περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα να δείχνει κουρασμένη και το πρόσωπο χάνει τη σφριγηλότητά του. Με την λιπογλυπτική διορθώνεται με φυσικό τρόπο η ασυμμετρία, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται η απώλεια λίπους και η χαλάρωση.

Αντιδράσεις

Μπορεί να εμφανιστεί ελαφρύ μελάνιασμα, το οποίο ωστόσο υποχωρεί στο διάστημα μιας εβδομάδας.

Διάρκεια

Τα αποτελέσματα της λιπομετάθεσης πλέον, με την βοήθεια της χρήσης και των βλαστοκυττάρων, είναι σχεδόν μόνιμα και συνήθως δε χρειάζονται επαναλήψεις.

Τι να προσέξετε:

Είναι πιθανόν ένα ποσοστό λίπους να απορροφηθεί σε απρόβλεπτα σημεία και να χρειαστεί να επαναληφθεί η εφαρμογή. Ως εκ τούτου απαιτείται από τον ειδικό μεγάλη εμπειρία.

Η λήψη του λίπους γίνεται κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς και των γοφών.

H περιοχή που μπορεί να έχει διαφορά με την χρήση της θεραπείας της λιποανακύκλωσης είναι το "τρίγωνο" γύρω από το στόμα και κάτω από τα μάτια. Στο υπόλοιπο σώμα προσφέρει σημαντική βελτίωση.

Προφίλ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 7/9/1950 από τον Ευστράτιο Βουκίδη, έμπορο από την Σπάρτη και την Ευγαγγελία από την Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου, άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν η γραμματέας της Π. Δέλτα κατά την περίοδο 1934 εώς και 1940.

+ Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας