Dr. Voukidis Theodore: Βλεφαροπλαστικη και Ανόρθωση μετώπου

Ιατρικες Επεμβασεις Πρόσωπο Βλεφαροπλαστική

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ

 
 
 

Αποτελούν τις δύο πιο συχνές και πιο εύκολες επεμβάσεις για την ανανέωση του προσώπου. Γίνονται πάντα με τοπική αναισθησία ανώδυνα, με θεαματικά αποτελέσματα. Η ανόρθωση του μετώπου γίνεται με την ενδοσκοπική μέθοδο, ενώ η βλεφαροπλαστική σε συνδυασμό με Laser.

Σήμερα, η πλαστική ανόρθωσης μετώπου υποκαθίσταται βαθμιαία με την χρήση BOTOX που είναι πλέον η ευκολότερη και οικονομικότερη θεραπεία χωρίς καμία μετεγχειρητική ταλαιπωρία.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια πολύ "λεπτή" επέμβαση και αποσκοπεί στην αφαίρεση της "σακκούλας" κάτω από τα μάτια, του περίσσιου δέρματος στο επάνω και κάτω βλέφαρο, την βελτίωση των μαύρων κύκλων και την βελτίωση ή/και εξαφάνιση των πλαϊνών ρυτίδων.

Δεν υπάρχει καθόλου πόνος κατά την διάρκεια της επέμβασης ούτε και μετεγχειρητικά, ωστόσο εμφανίζονται μελανιές και πρηξίματα για 5 έως και 15 ημέρες.

Δεν χρειάζεται η λήψη κανενός ιδιαίτερου φαρμάκου, μόνο ειδικές κρέμες ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος που απαιτείται για να εξαφανιστούν οι μελανιές.

Συχνές Ερωτήσεις: Βλεφαροπλαστικη

 
 
 
Α: Η βλεφαροπλαστική δεν έχει καμία σχέση με το όργανο της όρασης, το μάτι. Επιδρά μόνο στο δέρμα των βλεφάρων και το λίπος (τις σακκούλες). Γι' αυτόν το λόγο εκτελείται μόνο από πλαστικούς χειρουργούς.
Α: Συνήθως το μελάνιασμα και το πρήξιμο παραμένουν το πολύ για 10 ημέρες. Πρέπει, όμως, να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και το μελάνιασμα διαρκεί ανάλογα με το πόσο πολύ δέρμα και λίπος αφαιρέθηκαν σε μία τέτοια επέμβαση.
Α: Ασφαλώς και η βλεφαροπλαστική, πέρα από τη θεραπευτική αγωγή που πρέπει να εφαρμοστεί, είναι η καλύτερη τεχνική αφαίρεσης του περίσσιου λίπους κάτω από τα μάτια, εκτός βεβαίως από τη θεραπευτική αγωγή που πρέπει να εφαρμοσθεί οπωσδήποτε.
Α: Συνήθως διαρκούν 8 με 12 χρόνια. Εξαρτάται όμως και από το ποια θα είναι η αισθητική περιποίηση της περιοχής μετά από μία τέτοια επέμβαση. Η "σακκούλα" που οφείλεται σε κληρονομικούς λόγους θα εξαλειφθεί δια παντός και θα παρουσιαστεί μόνον μετά από πολλά χρόνια με την έλευση του γήρατος.
Α: Η επέμβαση αυτή γίνεται κατά κανόνα με τοπική αναισθησία και δεν υπάρχει καθόλου πόνος τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και μετεγχειρητικά. Δεν είναι απαραίτητη η λήψη παυσίπονου.
Α: Συνήθως χορηγούνται φάρμακα για το πρήξιμο και τις μελανιές. Αρκετοί γιατροί χορηγούν επίσης αντιβίωση και κολλύρια. Δεν είναι όμως μία επέμβαση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση ή άλλα προβλήματα.
Α: Ναι, μπορεί να γίνει βλεφαροπλαστική στα επάνω ή στα κάτω βλέφαρα ξεχωριστά, ωστόσο σωστότερο είναι να χειρουργούνται μαζί, διότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, ο απαιτούμενος χρόνος είναι λιγότερος και οικονομικά συμφέρει περισσότερο.
Α: Ναι, μπορεί να γίνει αφαίρεση του λίπους (σακκούλας) από τον επιπεφυκότα, δηλαδή μέσα από το μάτι, χωρίς εξωτερικές τομές, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι μ' αυτή την τεχνική δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το περίσσιο δέρμα και έτσι θα παραμείνει η χαλάρωση και οι ρυτίδες.
Α: Εννοούμε ότι γίνεται ένα πολύ ελαφρύ peeling (δερμοπλάνηση) στο δέρμα στο κάτω βλέφαρο και στα πλάγια του ματιού (πόδι της χήνας), με σκοπό να εξαφανιστούν οι ψιλές ρυτίδες και μόνο. Βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν ότι η κοκκινίλα και το πρήξιμο διαρκούν πολλές ημέρες και στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο όπως διαφημίζεται.

Προφίλ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 7/9/1950 από τον Ευστράτιο Βουκίδη, έμπορο από την Σπάρτη και την Ευγαγγελία από την Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου, άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν η γραμματέας της Π. Δέλτα κατά την περίοδο 1934 εώς και 1940.

+ Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας