Dr. Voukidis Theodore: Πλαστική Προσώπου - Lifting

Ιατρικες Επεμβασεις Πρόσωπο Πλαστική Προσώπου - Lifting

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & LIFTING

 
 
 

Συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία και με ενδοσκόπηση, η οποία αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική, αφού δεν προκαλεί καθόλου παραμορφώσεις, ενώ με την τοπική αναισθησία διατηρείται όλη η εκφραστικότητα και η τονικότητα των μυών.

ΔΕΝ εμφανίζονται πολλά πρηξίματα και μελανιές.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα, γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι τελείως ανώδυνη και δεν προκαλεί καμία επιπλοκή ή παρενέργεια. Το άτομο παραμένει για περίπου 10 ημέρες εκτός εργασίας και κοινωνικών εκδηλώσεων, εκτός εάν η επέμβαση του προσώπου συνδυάζεται και με βλεφαροπλαστική (πολύ συχνός συνδυασμός), οπότε η παραμονή στο σπίτι αυξάνεται στις 15 ημέρες.


Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι ένα πιο νεανικό πρόσωπο με φρέσκια και ξεκούραστη εμφάνιση, η οποία διαρκεί για πολλά χρόνια. Πρόκειται για μία από τις πλέον συχνές επεμβάσεις στην καθημερινή ρουτίνα της Πλαστικής Χειρουργικής. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ. Εφόσον βέβαια απευθυνόμαστε σε έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό και μόνο.

Συχνές Ερωτήσεις: ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & LIFTING

 
 
 
Α: Η σωστή ερώτηση είναι πόσα χρόνια θα κερδίσω από τη φαινομενική μου ηλικία. Συνήθως η πλαστική προσώπου βοηθά ένα άτομο να κρύψει 7 με 15 χρόνια. Αυτό είναι και το χρονικό διάστημα που θα "κερδίζει" μια γυναίκα για όλη της τη ζωή. Δηλαδή, εάν μία γυναίκα είναι 50 ετών και μετά από μία πλαστική προσώπου φαίνεται 40 ετών, τότε αυτή η διαφορά ηλικίας θα την ακολουθεί για όλη της τη ζωή, δηλαδή όταν θα είναι 60 ετών θα φαίνεται 50 και όταν θα είναι 70 ετών θα φαίνεται 60.
Α: Εάν μία γυναίκα κρύβει για παράδειγμα 10 χρόνια από την ηλικία της μετά από μια τέτοια επέμβαση, τότε μετά από 10 χρόνια, όταν δηλαδή επανέλθει στη φαινομενική ηλικία που ήταν όταν έκανε την πρώτη της πλαστική προσώπου, είναι λογικό να επιζητήσει πάλι τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού.
Α: Με την πάροδο της ηλικίας είναι φυσικό να μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος, αλλά αυτή η αλλαγή είναι μάλλον ευνοϊκή για την πλαστική προσώπου και δεν αποτελεί αντένδειξη, καθώς όταν η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται, τότε αυξάνεται αντίστοιχα ο χρόνος διάρκειας των αποτελεσμάτων μιας πλαστικής προσώπου.
Α: Η σωστή απάντηση είναι: Όταν η ενδιαφερόμενη αισθανθεί ότι χρειάζεται να κάνει κάτι για το πρόσωπό της. Δε μπορούμε να θέσουμε χρονικά όρια, δηλαδή δε μπορούμε να πούμε ότι η πρώτη πλαστική στο πρόσωπο πρέπει να γίνει, για παράδειγμα, στα 45 χρόνια. Επιπλέον, κάποιος μπορεί να κάνει πλαστική προσώπου μέχρι τα 70 χρόνια. Βέβαια, όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κανείς να κάνει πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο, τόσο καλύτερα είναι όσον αφορά στη διάρκεια των αποτελεσμάτων και στη φυσικότητα της εμφάνισης. Μία νεότερη γυναίκα θα απολαύσει περισσότερο ένα νεανικότερο πρόσωπο και τη διαφορά στην εμφάνισή της. Τα σχόλια από το περιβάλλον θα είναι λιγότερα και η ίδια θα περάσει πολύ πιο εύκολα και βατά την όλη διαδικασία της επέμβασης και αποθεραπείας.
Α: Ποτέ δεν ξέρουμε ποια είναι η επιθυμία κάθε ενδιαφερόμενου όταν κάνει μία επέμβαση. Με τις σύγχρονες τεχνικές πλαστικής επέμβασης προσώπου είναι αδύνατον να δημιουργηθούν δυσάρεστα αποτελέσματα. Προφανώς κάθε άτομο επιθυμεί να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα που φαίνεται και πιθανότατα να είναι πολύ ικανοποιημένο από την επέμβαση που έχει κάνει. Εξάλλου, αν δεν ήταν ικανοποιημένο, δε θα περιφερόταν "επιδεικνύοντας το καινούργιο του πρόσωπο", αλλά θα προσπαθούσε να επιδιορθώσει οτιδήποτε δεν του άρεσε. Δεν πρέπει ποτέ να ασκούμε κριτική και να αποδοκιμάζουμε την επιθυμία κάποιου να βελτιώσει την εμφάνισή του και να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή κρίνει πως τον ικανοποιεί προσωπικά.
Α: Ίσως η πλαστική προσώπου να είναι η πιο ανώδυνη επέμβαση στην Πλαστική Χειρουργική. Ως απόδειξη αυτού του γεγονότος αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος των ατόμων που υποβάλλονται σε μια τέτοια επέμβαση δεν παίρνει σχεδόν καθόλου παυσίπονα. Ίσως σε αυτό να συμβάλλει και η άριστη μετεγχειρητική ψυχολογική κατάσταση του ατόμου που έχει βελτιώσει την εμφάνισή του.
Α: Συνήθως εάν η επέμβαση αυτή δε συνδυάζεται με βλεφαροπλαστική, ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στην εργασία του μετά από μία εβδομάδα. Βεβαίως, θα είναι ορατή κάθε αλλαγή που έγινε και το περιβάλλον θα καταλάβει από αυτό και μόνο το γεγονός ότι έχει γίνει επέμβαση και όχι από τυχόν μικρές μελανιές ή/και οιδήματα, τα οποία είναι φυσικό να υπάρχουν. Εξάλλου, μετά από μια εβδομάδα μπορεί άνετα κανείς να εφαρμόσει μακιγιάζ.
Α: Εννοούμε το απλό μηχανικό peeling προσώπου (δερμοπλάνηση), την ανανέωση δηλαδή του δέρματος με λέιζερ (Laser), κατά την οποία γίνεται απόξεση της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, ώστε το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο και πιο νεανικό. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δε βελτιώνεται η χαλάρωση, έστω και ελάχιστα, με αυτή την τεχνική. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η διάρκεια της κοκκινίλας και του πρηξίματος με αυτή την τεχνική είναι μεγαλύτερη από το χρόνο που απαιτείται για μια κανονική πλαστική προσώπου.

Προφίλ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 7/9/1950 από τον Ευστράτιο Βουκίδη, έμπορο από την Σπάρτη και την Ευγαγγελία από την Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου, άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν η γραμματέας της Π. Δέλτα κατά την περίοδο 1934 εώς και 1940.

+ Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας