Dr. Voukidis Theodore: Μεγέθυνση Στήθους

Ιατρικες Επεμβασεις Στήθος Μεγέθυνση

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΘΟΥΣ: ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

 
 
 

Ημόνη παραδεκτή απο ιατρικής απόψεως μέθοδος για την μεγέθυνση του στήθους, ακίνδυνη και με μόνιμα αποτελέσματα είναι η χειρουργική.

Στα πλαίσια αυτής της μεθόδου γίνεται τοποθέτηση ενθεμάτων με παράλληλη ανόρθωση του στήθους ή όχι.

Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο ενθέματα ημι-τραχείας επιφανείας, ιστώδη που περιέχουν ζελέ σιλοξάνης. Τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό έχουν σχεδόν καταργηθεί, λόγω πολλών αστοχιών. Κατά προτίμηση τοποθετούνται πίσω από τον μείζωνα θωρακικό μύ, χωρίς να έχουν καμιά επαφή με το στήθος (σφουγγάρι), προσδίδοντας έτσι μια θηλυκότητα για όλη τη ζωή. Η αφή είναι τελείως φυσική, τα ενθέματα αυτά δεν σκληραίνουν και δεν επηρεάζουν καθόλου την εγκυμοσύνη και το θηλασμό. Πολλές κυρίες εντούτοις, προτιμούν να έχουν εμφανή τα αποτελέσματα της επέμβασης με προκλητική εμφάνιση. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να διευκρινιστούν εξαρχής οι επιθυμίες της ενδιαφερόμενης.

Η επέμβαση αυτή δε διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα και είναι "βραχείας παραμονής" στο νοσοκομείο, δηλαδή η γυναίκα αποχωρεί νωρίς το απόγευμα χωρίς "σωληνάκια" μόνο με μία αδιάβροχη γάζα για να μπορεί να κάνει ντους αμέσως μόλις γυρίσει στο σπίτι. Γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία.

Συχνές Ερωτήσεις: Μεγεθυνση Στηθους

 
 
 
Α: Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μία. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Τα σύγχρονα ενθέματα είναι απολύτως στεγανά και δεν επιτρέπουν καμία μορφή διαπίδυσης προς τον οργανισμό με οποιοδήποτε υλικό και αν είναι αυτά γεμισμένα. Το πρόβλημα αυτό ήταν υπαρκτό με τα παλιάς τεχνολογίας ενθέματα, που επέτρεπαν έστω και την απειροελάχιστη διαπίδυση του υλικού προς τον οργανισμό με αποτέλεσμα την δημιουργία αντισωμάτων και την εναπόθεση του υλικού αυτού σε διάφορα όργανα του σώματος.
Α: Οποιαδήποτε εξέταση σχετίζεται με τους μαστούς είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Τα ενθέματα δεν εμποδίζουν να γίνει μια αξιόπιστη και πλήρης εξέταση του μαστού και να φανεί οποιαδήποτε βλάβη θα μπορούσε να υπάρχει στην περιοχή και εφόσον υπάρχει ανάγκη να πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε απαραίτητη εγχείρηση.
Α: Η ψηλάφηση και οποιαδήποτε άλλη κλινική εξέταση δεν επηρεάζεται καθόλου από την τοποθέτηση των ενθεμάτων. Επιπλέον η προσωπική ψηλάφηση γίνεται ακόμη πιο εύκολη δεδομένου ότι ο φυσιολογικός μαστός προβάλλει προς τα έξω και έτσι είναι πολύ πιο εύκολη η εξέταση και η ψηλάφησή του. Σ' αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα η ανίχνευση του προβλήματος μπορεί να είναι πιο εύκολη και κυρίως να γίνει πιο γρήγορα αισθητή.
Α: Δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ απολύτως καμία αύξηση της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου μαστού μετά από τη συγκεκριμένη επέμβαση. Αντίθετα η αναγνώριση οποιασδήποτε μορφής βλάβης ή κακοήθειας μπορεί να σημειωθεί γρηγορότερα, διότι όπως προαναφέραμε, ο μαστός προβάλλει προς τα έξω περισσότερο και έτσι γίνεται ευκολότερα αντιληπτή μέσω της ψηλάφησης η εμφάνιση οποιουδήποτε οζιδίου, καλοήθους ή κακοήθους. Η στατιστική εμφάνισης κακοήθειας στον μαστό για τις Ελληνίδες είναι 1 στις 11. Η συχνότητα αυτή δεν επηρεάζεται από κανένα είδος κοσμητικής επέμβασης που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο στήθος.
Α: Η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται ανάλογα με το βαθμό πτώσης σε κάθε στήθος, την προτίμηση του κάθε χειρουργού, καθώς επίσης και ανάλογα με την προσωπική ζωή κάθε γυναίκας.
Α: Όλοι οι διακεκριμένοι πλαστικοί χειρουργοί, ανά τον κόσμο, συμφωνούν ότι μία είναι η σωστή θέση τοποθέτησης του ενθέματος: πίσω από τον θωρακικό μυ. Είναι βέβαια τεχνικά πιο δύσκολο και χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία από τον γιατρό, δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι η σωστή θέση, ώστε το ένθεμα να μην έρχεται σε καμία απολύτως επαφή με τον μαστό και ο θωρακικός μυς να προφυλάσσει το ένθεμα από κάθε πιθανό τραυματισμό, δίνοντας του ταυτόχρονα το σχήμα και την υφή ενός φυσιολογικού στήθους.
Α: Καλό θα ήταν να προλαμβάνουμε τη δημιουργία μιας τέτοιας αντιδραστικής κάψας με την τοποθέτηση του σωστού ενθέματος πίσω από τους μύες. Ωστόσο, εάν βρεθούμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα, μπορεί με τον κατάλληλο χειρισμό ο χειρουργός να επιχειρήσει να σπάσει την κάψα με τα χέρια του. Συνήθως η κάψα επανέρχεται και η τακτική αυτή μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές. Εάν η κάψα επανέρχεται, η καλύτερη λύση είναι με μία απλή χειρουργική επέμβαση να αλλάξει η θέση των ενθεμάτων και από εμπρός να μεταφερθούν πίσω από τους θωρακικούς μύες. Μεγάλη σημασία παίζει σήμερα και η ποιότητα των ενθεμάτων. Υπάρχουν ενθέματα που δεν εμφανίζουν περισσότερο από 3-4% πιθανότητα δημιουργίας κάψας και υπάρχουν ενθέματα που παρουσιάζουν πιθανότητα μεγαλύτερη από 12-15 %. Τα παλαιότερα ενθέματα παρουσίαζαν έως και 50% πιθανότητα να δημιουργήσουν κάψα.
Α: Όπως είναι φυσικό υπάρχουν αρκετοί οίκοι κατασκευής ενθεμάτων που διαφέρουν τόσο ως προς το υλικό, την ποιότητα κατασκευής και κυρίως την τιμή. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητείται εκτενώς με τον πλαστικό χειρουργό.
Α: Εάν το ένθεμα τοποθετηθεί πίσω από τον μυ, τότε δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να φορέσει κανείς σουτιέν ή κάποιο ειδικό επίδεσμο. Στις περιπτώσεις όμως που το ένθεμα τοποθετείται μπροστά από τον μυ, τότε ασφαλώς και χρειάζεται η γυναίκα να φορέσει ειδικό σουτιέν, ενώ το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να κάνει κάποιες κατάλληλες μαλλάξεις, ανάλογα με τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται.
Α: Ασφαλώς, αρκεί να ξέρει η γυναίκα τι μέγεθος σουτιέν θέλει να φοράει μετά την επέμβαση. Οι διάφορες τεχνικές που σχετίζονται με τη χρήση υπολογιστικής εφαρμογής είναι σχεδόν άχρηστες, διότι δεν αποδίδουν την πραγματικότητα. Στο ιατρείο υπάρχουν τα λεγόμενα sizers, δηλαδή μεζούρες με τις οποίες μπορεί η γυναίκα να δει εκ των προτέρων πόσο μεγάλο επιθυμεί να γίνει το στήθος της. Είναι η πλέον αξιόπιστη μέθοδος για να μπορέσουμε να δούμε εκ των προτέρων το μέγεθος του στήθους.

Προφίλ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 7/9/1950 από τον Ευστράτιο Βουκίδη, έμπορο από την Σπάρτη και την Ευγαγγελία από την Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου, άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν η γραμματέας της Π. Δέλτα κατά την περίοδο 1934 εώς και 1940.

+ Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας