Dr. Θεόδωρος Βουκύδης | Πλαστικός Χειρουργός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΟΥΚΥΔΗ

 
 
 

ΣΠΟΥΔΕΣ

 
 
 

1975: Πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

1979: Ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής από την Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

1981: Διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε πρότυπες τεχνικές μικροχειρουργικής. 

1985: Εξειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική στο St. Lawrence Hasp. Chepstow στην Αγγλία, επί σειρά ετών υποδιευθυντής στο St. Thomas Hοsp. London, εργάστηκε στο Wesley Memorial Chicago ΗΠΑ, στην ιδιωτική κλινική του καθηγητού Yves Gerard Illouz, Παρίσι, Γαλλία. Κατά την διάρκεια της θητείας του εις την Αγγλία, έλαβε την υπ’αρίθμ. 756 License to experiment on living animals.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 
 
 
 • Tο 1979, υπηρέτησε στο Σώμα του Υγειονομικού, ως διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σήμερα φέρει τον βαθμό του εφέδρου λοχαγού του Υγειονομικού.
 • Έχει εργαστεί 29 χρόνια ως διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ και στο ΙΑΣΩ για 5 χρόνια, καθώς και στις κλινικές DNA Ιnternational Dubai & Danat Αl Emarat Hospital Abu Dhabi.
 • Για 18 χρόνια κατείχε έδρα καθηγητή της Αισθητικής Χειρουργικής και Κοσμετολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθηνών). Το εκπαιδευτικό βιβλίο του γιατρού Βουκύδη που διδάσκοταν στα αντίστοιχα τμήματα, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί σημαντικό διδακτικό βοήθημα για τους φοιτητές, άλλα και για πολλούς γιατρούς που ακόλουθουν τον δρόμο της αισθητικής χειρουργικής.
 • Δούλεψε και εκπαιδεύτηκε κοντά σε διάσημες μορφές και πρωτοπόρους καθηγητές της Πλαστικής Χειρουργικής, όπως ο Phil Sykes, ο Peter Davis, ενώ στον τομέα της κοσμετολογίας συνεργάσθηκε για περισσότερα από 25 χρόνια με τον “πάτερα της αισθητικής χειρουργικής” Ivo Pitangay
 • Εργάστηκε στο Παρίσι με τον “Πρωτοπόρο της Λιποαναρρόφησης” Yves-Gerard Illouz και έλαβε μέρος στην πρώτη παγκόσμια λιπομεταφορά που πραγματοποιήθηκε σε μια διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνιδα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 
 
 
 • Το 1985, έλαβε τον τίτλο του Visiting Professor στο NYU, Plastic Surgery-Ear Nose Throat Hospital της Νέας Υόρκης.
 • Υποτροφία στο  Charlotte NC, Charlotte Memorial Hospital, όπου και έλαβε το πτυχίο ECFMG, άλλα και την άδεια άσκησης επαγγέλματος στις ΗΠΑ.
 • Εξελέγη Πρόεδρος των Εθνικών Γραμματέων (βουλή των αντιπροσώπων) στην Παγκόσμια Εταιρία της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (Chairman of The National secretaries of the ISAPS). 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

 
 
 
 • Πραγματοποίησε τις πρώτες λιποαναρροφήσεις στην Ελλάδα με την τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα στο 70% των πλαστικών επεμβάσεων.
 • Πραγματοποίησε τις πρώτες επεμβάσεις αλλαγής φύλου από γυναικά σε άντρα, με ασθενείς από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από μουσουλμανικές χώρες. Εφάρμοσε καινοτόμο τεχνική που φέρει το όνομά του και εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο. Η περιγραφή της τεχνικής αυτής αναφέρεται σε όλα τα συγγράμματα πλαστικής χειρουργικής γεννητικών οργάνων με το όνομα του γιατρού.
 • Εφάρμοσε πρώτος στην Ελλάδα την τεχνική του κολαγόνου και εφαρμογή Botox.
 • Το 1986-87, μετά από ειδική εκπαίδευση στην Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες, χρησιμοποίησε πρώτος στην Ελλάδα τους διατατήρες δέρματος, οι οποίοι έκτοτε αποτελούν βασικό εργαλείο στην πραγματοποίηση πολλών πλαστικών επεμβάσεων. Ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που δημοσίευσε τις σχετικές επιστημονικές εργασίες στα πλέον έγκυρα περιοδικά της πλαστικής χειρουργικής.
 • Το 1987 εφάρμοσε για πρώτη φορά την τεχνική της PRP και των μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων για λόγους επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής αλλά και για αισθητικούς λόγους και τις παρουσίαζε σε ενημερωτικές και μόνο τηλεοπτικές εκπομπές και σε δημοσιεύσεις στον περιοδικό τύπο.
 • Μια άλλη πρωτιά του γιατρού στην Πλαστική Χειρουργική είναι η εφαρμογή  BOTOX  στην Ελλάδα με μερικές χιλιάδες περιστατικά να έχουν περάσει από τα χεριά του μέχρι σήμερα.
 • Με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο της κοσμετολογίας από τις συνεργασίες του με τον οίκο καλλυντικών Beauty by Clinica Ivo Pitangay, αλλά και με άλλους παγκοσμίου φήμης οίκους καλλυντικών, άρχισε από το 2017 την παραγωγή και διάθεση της δικής του σειράς οργανικών καλλυντικών DrV Cosmetics. Πρόκειται για καλλυντικά που παρασκευάζονται στην Ελλάδα και στην Ιταλία και διατίθενται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως Ελβετία, Ιταλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Λίβανος, Κύπρος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία. Διάσημη είναι η σειρά για τα άτομα που έχουν υποστεί φωτογήρανση στο δέρμα, θεραπευτική ακτινοβολία, καθώς και για διαβητικά άτομα και υπερευαίσθητα δέρματα.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

 
 
 
 • Το 1983, παρουσίαση νέας τεχνικής στη μικροχειρουργική που καθιερώθηκε διεθνώς και μέχρι σήμερα φέρει το όνομα του, ενώ σήμερα έχει φτάσει περισσότερες από 250 βιβλιογραφικές αναφορές (citations).
 • Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 πρωτότυπες εργασίες, παρουσίασε μελέτες σε 12 εθνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει σε 135 συνέδρια, ως ομιλητής, πρόεδρος συνεδρίασης ή πρόεδρος στρογγυλής τράπεζας.  
 • Συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία και λειτουργία του Διεθνούς Ιατρικού Ιδρύματος της Κω υπό την αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου, άλλα και της Ιεράς Μητρόπολης Κω.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ

 
 
 

 

Ο ορισμός του ιδανικού στήθους είναι διαφορετικός για την κάθε γυναίκα. Πολλές γυναίκες επιθυμούν να αυξήσουν το μέγεθός του, άλλες πάλι που είναι μεν ικανοποιημένες από το μέγεθος των μαστών τους, τις προβληματίζει η πτώση και η χαλάρωση αυτών.

 


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

 
 
 

 

Πρόκειται για χειρουργικές επεμβάσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν τυχόν …ανατομικά προβλήματα, όχι μόνο γυναικών αλλά και ανδρών. «Έρρωσο… Να είσαι γερός».

 


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

 
 
 

 

Από την εκπομπή «ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ» στον ΑΝΤΕΝΝΑ 10-3-2016. O Δρ Θεόδωρος Βουκίδης μας εξηγεί την διαδικασία.

 


Προφίλ

Γεννήθηκα στον Πειραιά στις 7/9/1950 από τον Ευστράτιο Βουκίδη, έμπορο από την Σπάρτη και την Ευγαγγελία από την Σμύρνη της Μ. Ασίας. Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος και η μητέρα μου, άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν η γραμματέας της Π. Δέλτα κατά την περίοδο 1934 εώς και 1940.

+ Περισσότερα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φόρμα Επικοινωνίας